Also available in: Norsk

Pæremuffins med vaniljekrem


Myke, kjempegode hverdagsmuffins!

Disse muffinsene blir veldig saftige og smaker herlig av vaniljekrem og pærebiter som drysses med kanel og vaniljesukker. 

 

 

Oppskriften gir ca 12 muffins.

 


 

Ingredienser:

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

 

 

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

 

 

Dryss over masse vaniljesukker.

 

 

Og så kanel. Og så perlesukker!  :)

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

 

 

Å, det lukter så godt av disse muffinsene når de er nystekte...

 

 

 

Tips:


♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. ;)

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

 

 

Blir glad av disse fine muffinsformene...  :) 

 

 

Håper du fikk lyst på noen nystekte pæremuffins nå...  *yum*  

 

 

Jeg er tilbake i morgen kveld med en ny superdeilig kakeoppskrift!

Ciao så lenge  *heart* 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pæremuffins med vaniljekrem
Ingredients

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker

Instructions

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

Dryss over masse vaniljesukker. Og så kanel. Og så perlesukker!  :)

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

Tips

♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

♥ Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. ;)

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.