Also available in: Norsk

Kjøleskapsgrøt med havre, kokos og chiafrø


Digg frokost som det er verdt å stå opp for!  :)

Konseptet kjøleskapsgrøt går ut på at man rører raskt sammen ingrediensene på kvelden og setter i kjøleskapet over natten, så har man en deilig grøt til frokost morgenen etter.

Til en stor og god porsjon trenger du følgende:


Ingredienser:

♥ 1 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 ts chiafrø
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl kokosmelk

Servering:
♥ kokosflak
♥ bananskiver
♥ blåbær
♥ lønnesirup

 

Fremgangsmåte:

Bland havregryn med chiafrø og kanel.

Tilsett kokosmelken og rør godt. Ha blandingen i en vid skål. Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten.

 

 

Grøten tykner i løpet av natten.

 

 

Serveres dagen etter, med godt tilbehør: Kokosflak, bananskiver, blåbær og lønnesirup.

 

 

Kjempegodt og full av gode næringsstoffer som gjør deg fornøyd og glad! :)

 

 


Tips:

♥ Tilbehøret kan selvsagt varieres med alt du måte like av nøtter, frø, frisk og tørket frukt og bær. Til en ekstra mettende versjon kan du i tillegg toppe med granola, mandel- eller peanøttsmør og kakaonibs. 

♥ I stedet for lønnesirup, kan du bruke agavesirup eller fibersirup. 

♥ Jeg brukte her kokosmelk som ikke er fettredusert, som gir kremete konsistens på kjøleskapsgrøten. Lettvariant av kokosmelk kan imidlertid også brukes. 

 

Se flere ulike varianter av kjøleskapsgrøt og andre grøtvarianter HER på Det søte liv. 

 

 

Da er jeg klar for en ny dag!  *yum*

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kjøleskapsgrøt med havre, kokos og chiafrø
Ingredients

♥ 1 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 3 ts chiafrø
♥ 1 ts kanel
♥ 3 dl kokosmelk

Servering:
♥ kokosflak
♥ bananskiver
♥ blåbær
♥ lønnesirup

Instructions

Bland havregryn med chiafrø og kanel.

Tilsett kokosmelken og rør godt. Ha blandingen i en vid skål. Dekk til skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Grøten tykner i løpet av natten.

Serveres dagen etter, med godt tilbehør: Kokosflak, bananskiver, blåbær og lønnesirup.

Tips

♥ Tilbehøret kan selvsagt varieres med alt du måte like av nøtter, frø, frisk og tørket frukt og bær. Til en ekstra mettende versjon kan du i tillegg toppe med granola, mandel- eller peanøttsmør og kakaonibs. 

♥ I stedet for lønnesirup, kan du bruke agavesirup eller fibersirup. 

♥ Jeg brukte her kokosmelk som ikke er fettredusert, som gir kremete konsistens på kjøleskapsgrøten. Lettvariant av kokosmelk kan imidlertid også brukes. 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.