Also available in: Norwegian Bokmål

Eplebiter med sirup og kanel


Det er eplekakesesong de luxe, og her kommer en nydelig oppskrift på eplekake som stekes i liten langpanne.

 

 

Eplekakebitene får varm og lett krydret smak av lys sirup og kanel.

Sirupen gjør at kaken blir veldig myk, og den skal helst være litt bløt i midten. YUM! 

 

 

I god "Det søte liv-ånd" er denne eplekaken enkel og lett å lage, men likevel virkelig god!  Thumbs up  Smile  

 

 

Kake nummer 4000 her på Det søte liv burde kanskje i stedet vært noe storslagent, men det får jeg heller spare til den dagen jeg når 5000 oppskrifter... Wink

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.

Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). 

Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen.

 

 

Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.

Hakk mandlene og ha over til slutt.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter.

 

 

Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten. 

 

 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter. 

 

 

Deilig høstkake med epler, sirup, kanel og mandler!  Heart  

 

 

   Yum   

 

 


Tips:

♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige). 

♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.

♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. 

 

 

Satser på at du ble fristet nå...  Wink  

 

 

  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Eplebiter med sirup og kanel
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts kanel
♥ 3,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 3-4 epler
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl mandler

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett sukker, sirup og vaniljesukker og rør til dette løser seg opp. Ta kjelen av platen.

Visp eggene lett sammen med bakepulver og kanel. Ha i smørblandingen. Ha deretter i hvetemelet og rør forsiktig forhånd til du får en klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig, se tips).

Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). 

Rens eplene og del dem i båter. Stikk eplebåtene ned i deigen. Bland sukker og kanel sammen og dryss dette deretter over eplebitene.

Hakk mandlene og ha over til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter. Kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten. 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler kaken i firkanter.

Tips

♥ I stedet for lys sirup kan du bruke hvit sirup (selges i enkelte, store matbutikker og er mye brukt i blant annet Sverige). 

♥ Det er om å gjøre å røre så lite som mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.

♥ Eplebitene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. 

2 comments

Fikk kjempe gode tilbakemeldinger på denne kaken. Den ble perfekt og naboen sa at det var det beste han hadde smakt!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.