Also available in: Norsk

Rundstykker med parmesan og urter


Oh my god - disse rundstykkene er gode! 

Og hvorfor spise kjedelig brødmat når man kan spise hjemmebakte rundstykker med parmesan og urter...  *yum*

 

Oppskriften gir 15 stk. 
 

Ingredienser:

♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)

Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø


Fremgangsmåte:

Urteolje:

Start gjerne med å lage klart urteoljen:

 

 

Rens de ferske urtene.

 

 

Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.

Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.


Rundstykker: 

Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.

Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Lag rundstykker med kjempegod smak! 

 

 


Tips:

♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen ;) ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.

♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern. 

 

 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. 

♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter. 

 

 

Verken parmesanosten eller urtene er spesielt synlige i de ferdige rundstykkene, men de gjør sitt til at rundstykkene blir ekstra gode. 

 

 

Kos deg!  *heart*  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Rundstykker med parmesan og urter
Ingredients

♥ 50 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss flytende honning
♥ 200 g revet parmesan
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ss urteolje (se nedenfor)

Urteolje:
♥ 1 bunt fersk basilikum
♥ 1 bunt fersk bladpersille
♥ 1 bunt fersk timian
♥ 5 fedd hvitløk
♥ 1,5 dl olivenolje

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 3 ss sesamfrø

Instructions

Urteolje:
Start gjerne med å lage klart urteoljen:
Rens de ferske urtene. Ha dem i en food processor sammen med hvitløksfedd og olivenolje. Kjør blandingen sammen til en tykk urteolje.

Du bruker 3 ss av denne urteoljen til deigen.

Rundstykker:
Smelt smøret og bland med lunken melken (temperaturen på væsken skal være ca. 25°C, altså litt kaldere enn fingervarm). Løs opp gjæren i smørmelken. Bland deretter inn sammenvispet egg, honning, revet parmesan og 3 ss av urteoljen.

Ha deretter i hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 15 minutter) med kjøkkenmaskin på middels hastighet. La deigen heve i 1 time.

Kna den hevede deigen sammen og del den i 15 like store emner. Trill ut rundstykker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater. La rundstykkene etterheve i 20 minutter.

Pensle over rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Du får noe urteolje til overs siden du bare trenger 3 ss i deigen (jeg liker mye smak og bruker store 3 spiseskjeer, så jeg får ikke så mye igjen ;) ). Dette kan oppbevares i kjøleskapet og smaker nydelig på de ferdigstekte rundstykkene med ost oppå.

♥ Jeg bruker fersk parmesan som jeg river fint på rivjern. 

♥ Rundstykkene er fine å fryse. 

♥ De er gode med ost og/eller skinke som lunsj eller til kvelds, men er også veldig gode servert varme med godt smør på som tilbehør til middagsretter. 

Cake category
Food
Season
Allergies and preferences

9 comments

Ser kjempe gode ut Går det an å erstatte hvetemelet med f.eks sammalt hvete for å gjøre de en tanke sunnere?

Helt grønne skal de jo ikke bli, som du ser på bildene mine. Brukte du kanskje for mye av urteoljen? Det viktige er jo uansett smaken.

Hei Disse så helt nydelige ut
Jeg kunne tenkt meg de litt grove da, ville det blitt bra? Evt byttet ut 200g av hvetemelet med fullkornshvetemel? Eller annet mel / annet blandingsforhold?
En bunt urter, er det ca hele planten?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.