Also available in: Norsk

Biscotti alle mandorle (italienske mandelkjeks)


Jeg synes det er veldig fint med norsk vinter, særlig når det er masse hvit snø og solskinn som det har vært i Oslo i dag.

Men jeg synes også at det er fint å sitte inne og planlegge sommeren i Italia...  ;)  

Italienske biscotti forbinder du kanskje mest med de berømte, harde kjeksene som er så fine å dyppe i kaffen, men ordet "biscotti" brukes i Italia også generelt om alle slags varianter "kjeks". Dette her er italiensk mandelkjeks av den myke sorten. De lages med skåldede mandler, rulles i mandelflak og drysses med melis etter steking. 

 

 

Er du glad i marsipan (det er jeg!), kommer du til å elske disse kakene! 

 

 

Oppskriften gir 15-18 stk.


Ingredienser:

♥ 300 g skåldede, malte mandler (eller mandelmel)
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss hvetemel (se tips)
♥ 4 eggehviter

Pynt:
♥ 100 g mandelflak
♥ 2 ss melis


Fremgangsmåte:

Ha malte mandler i en bolle og bland med sukker, vaniljesukker og hvetemel.

Tilsett eggehvitene og rør godt så du får en jevn og seig mandeldeig.

Finn frem to stekeplater og dekk dem med bakepapir.

Ha mandelflak over i en flat suppeskål eller lignende.

Fukt hendene litt og form runde kaker av mandeldeigen (jeg bruker ca. 40 g deig per kake). Press hver kake ned i skålen med mandelflak og trykk litt etter med hendene slik at mandelflak fester seg på alle sider av mandelkaken.  Legg mandelkakene på stekeplatene.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter (se tips).

Avkjøl på rist og sikt over melis før servering.

 

 


Tips:

♥ Bruk gjerne ferdigkjøpt mandelmel (ikke fettredusert type). Det gjorde jeg, og da går det kjemperaskt å lage disse kakene!

♥ Det er meningen at kakene skal være myke inni og beholde lys farge på utsiden etter steking. Det er derfor viktig at du ikke steker kakene for lenge. Dekk eventuelt over kakene med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å hindre at de blir for mørke.

♥ Hvetemelet i deigen kan sløyfes hvis du ønsker det, men merk at deigen da blir litt bløtere og at kakene vil flyte litt mer utover under stekingen. 

♥ Disse kakene kan oppbevares i tett boks, men de kan da etterhvert bli tørre inni. Personlig foretrekker jeg å fryse dem for å bevare den bløte kjernen i midten av kakene. De tiner nokså raskt. Gi dem et nytt dryss melis etter tining.

 

 

Nydelige, italienske mandelkaker!  *heart*  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Biscotti alle mandorle (italienske mandelkjeks)
Ingredients

♥ 300 g skåldede, malte mandler (eller mandelmel)
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss hvetemel (se tips)
♥ 4 eggehviter

Pynt:
♥ 100 g mandelflak
♥ 2 ss melis

Instructions

Ha malte mandler i en bolle og bland med sukker, vaniljesukker og hvetemel.

Tilsett eggehvitene og rør godt så du får en jevn og seig mandeldeig.

Finn frem to stekeplater og dekk dem med bakepapir.

Ha mandelflak over i en flat suppeskål eller lignende.

Fukt hendene litt og form runde kaker av mandeldeigen (jeg bruker ca. 40 g deig per kake). Press hver kake ned i skålen med mandelflak og trykk litt etter med hendene slik at mandelflak fester seg på alle sider av mandelkaken.  Legg mandelkakene på stekeplatene.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter (se tips).

Avkjøl på rist og sikt over melis før servering.

Tips

♥ Bruk gjerne ferdigkjøpt mandelmel (ikke fettredusert type). Det gjorde jeg, og da går det kjemperaskt å lage disse kakene!

♥ Det er meningen at kakene skal være myke inni og beholde lys farge på utsiden etter steking. Det er derfor viktig at du ikke steker kakene for lenge. Dekk eventuelt over kakene med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å hindre at de blir for mørke.

♥ Hvetemelet i deigen kan sløyfes hvis du ønsker det, men merk at deigen da blir litt bløtere og at kakene vil flyte litt mer utover under stekingen. 

♥ Disse kakene kan oppbevares i tett boks, men de kan da etterhvert bli tørre inni. Personlig foretrekker jeg å fryse dem for å bevare den bløte kjernen i midten av kakene. De tiner nokså raskt. Gi dem et nytt dryss melis etter tining.

Cake category
Season
Allergies and preferences

7 comments

Ser ut som du bruker mandelflak som er er uten skall, hvor får du kjøpt slike ? Jeg har ikke sett mandelflak uten skall i butikkene her.

Disse ble laget i fjor, da jeg hadde så mye eggehvite til overs. De var kjempegode, og skal lages før jul i år også.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.