Also available in: Norwegian Bokmål

Panna cotta med pasjonsfruktsaus

Hei,

Desserttips til helgen! 

«Panna cotta» betyr «kokt fløte» på italiensk, og er en av verdens mest populære desserter. Her har panna cottaen fått frisk og eksotisk smak av pasjonsfrukt, som brukes både i selve puddingen og i sausen på toppen.

Utrolig nydelig dessert!

 

 

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 4 plater gelatin
♥ 4 pasjonsfrukt

Pasjonsfruktsaus:
♥ 4 pasjonsfrukt
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 3 ss melis

Pynt:
♥ 4 – 6 bringebær
 

Fremgangsmåte:

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Del 4 pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene. Sil blandingen og ha pasjonsfruktsaften i kjelen med fløten.

Fordel blandingen i 4 – 6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag pasjonsfruktsaus ved å dele 4 pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene. Sil blandingen.

 

 

Rør pasjonsfruktsaften sammen med appelsinjuice og melis.

 

 

Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta.

 

 

Pynt gjerne med bringebær. 

 

Nydelig! 


Tips:

♥ Se også oppskrift på Pasjonsfrukt-panna cotta som er uten pasjonsfrukt i selve panna cottaen, og hvor jeg har beholdt pasjonsfruktstenene i sausen. Denne versjonen her som er uten stener blir enda mer delikat! 

 

 

Håper du ble inspirert til å teste denne herlige desserten! 

 

 

mmmmmm....  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Panna cotta med pasjonsfruktsaus
Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 4 plater gelatin
♥ 4 pasjonsfrukt

Pasjonsfruktsaus:
♥ 4 pasjonsfrukt
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 3 ss melis

Pynt:
♥ 4 – 6 bringebær

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Del 4 pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene. Sil blandingen og ha pasjonsfruktsaften i kjelen med fløten.

Fordel blandingen i 4 – 6 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag pasjonsfruktsaus ved å dele 4 pasjonsfrukt på midten og skrap ut fruktkjøttet i en skål. Varm opp pasjonsfrukten i noen sekunder i mikroen og rør godt så du ser at fruktkjøttet begynner å slippe stenene. Sil blandingen. Rør pasjonsfruktsaften sammen med appelsinjuice og melis.

Ta panna cottaene ut av kjøleskapet. Fordel pasjonsfruktsaus på toppen av hver panna cotta og pynt gjerne med bringebær. 

Tips

♥ Se også oppskrift på Pasjonsfrukt-panna cotta som er uten pasjonsfrukt i selve panna cottaen, og hvor jeg har beholdt pasjonsfruktstenene i sausen. Denne versjonen her som er uten stener blir enda mer delikat!  

5 comments

Hei ☺️ Jeg tenkte å lage denne desserten i dag
Men jeg lurer på man en er nødt til å ha posjonsfrukt i pannacottaen ? Eller om det går bra å bare ha på toppen ? Mvh Sunniva

Hei!
Kan sausen lages en dag på forhånd, og oppbevares i kjøleskap?
Mvh Linda

In reply to by Linda (not verified)

Hei Linda, ja det går greit, men pass på at du oppbevarer sausen i en skål eller boks med lokk eller dekker med plastfolie, slik at sausen beholder sin konsistens.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.