Also available in: Norwegian Bokmål

Enkel bærkake

På sommeren er det fantastisk å kunne sette en myk og nybakt kake på bordet uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet.

Denne nydelige kaken rører du sammen på bare noen få minutter. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.

 


Ingredienser:

♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis


Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.

Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.

Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.

 

 

 

Sikt over melis til pynt. 

 

 

Myk, deilig bærkake!

 

 

Tips:

♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus. 

♥ Du kan lage kaken med alle slags bær! 

 

 

Kos deg med en enkel sommerkake!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Enkel bærkake
Ingredienser

♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.

Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.

Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.

Tips

♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus. 

♥ Du kan lage kaken med alle slags bær! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

Hei,

Kan denne kaken fryses? I såfall, kan man ta den opp, og steke den litt i stekeovnen før servering?

Veldig enkel og god kake. Jeg ganget oppskriften med 1,5 og brukte 24 cm springform, og la til 15 minutter ekstra steketid.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.