Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
							Hei,
Håper du nyter fine sommerdager!
Er du glad i riskrem, er det ingen grunn til å ikke lage seg dette på sommeren også. :)
Kald, nydelig riskrem servert med pasjonsfruktsaus og bringebær er en deilig sommerdessert!

Oppskriften passer til 4-6 personer.
	Ingredienser:
Riskrem:
	♥ 3 dl kremfløte
	♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
	♥ 4 ss melis
	♥ 2 ts vaniljesukker
	
	Pasjonsfruktsaus:
	♥ 10 pasjonsfrukt
	♥ 0,5 dl melis
	♥ 0,5 dl vann
	
	Pynt:
	♥ 100 g bringebær
	♥ 30 g pistasjnøtter
Fremgangsmåte:
Riskrem:
Pisk kremfløte til krem.
Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.

Pasjonsfruktsaus:
Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen.

	Avkjøl til sausen er helt kald.
	Servering:
Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær.

Nydelig, frisk riskrem!


Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det.


Tips:
♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.
♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:
Risgrøt:
	2 dl risengryn
	4 dl vann
	8 dl melk
	150 g sukker
	1 vaniljestang
Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.
♥ Se også de klassiske variantene Riskrem med rød saus og Riskrem med jordbærsaus. Eller kanskje du har lyst til å lage en deilig Riskremkake. Mye annet godt du kan lage med kald risgrøt finner du HER.
Ha en fin dag i solen! :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 900 g kald risgrøt (se tips)
♥ 4 ss melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pasjonsfruktsaus:
♥ 10 pasjonsfrukt
♥ 0,5 dl melis
♥ 0,5 dl vann
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 30 g pistasjnøtter
Riskrem:
	Pisk kremfløte til krem.
Ha risgrøten i en bolle. Vend inn den piskede kremen, litt og litt om gangen. Smak til med melis og vaniljesukker.
Sett riskremen i kjøleskapet frem til servering.
	
	Pasjonsfruktsaus:
	Ha innholdet fra pasjonsfruktene i en liten kjele sammen med melis og vann. Varm opp blandingen. Ta kjelen av platen og ha blandingen i en sil over en bolle. Rør godt, slik at så mye som mulig av pasjonsfruktsaften havner i bollen. Avkjøl til sausen er helt kald.
Servering:
	Server riskremen kald med pasjonsfruktsaus og bringebær. Dryss gjerne over hakkede pistasjnøtter for litt crunch, hvis du liker det! 
♥ Blandingsforholdet krem versus risgrøt er smak og behag. Her har jeg brukt nokså mye risgrøt (900 g) til 3 dl kremfløte fordi jeg liker riskremen best når den er tykk, men det går fint å lage riskremen med bare 400 gram kald risgrøt til 3 dl kremfløte hvis du liker den luftigere.
♥ Du kan gjerne bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:
Risgrøt:
	2 dl risengryn
	4 dl vann
	8 dl melk
	150 g sukker
	1 vaniljestang
Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.
Add new comment