Also available in: Norsk

Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies)

Hei og god mandag! :)

Hvite brownies (ofte kalt Whities eller Blondies) lages med hvit sjokolade, og får samme tunge og litt klebrige konsistensen som vanlige brownies.

Nydelig i kombinasjon med friske bjørnebær. 

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

 


Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt. 

Vend deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Fordel bjørnebærene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 

 

 

Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

 

 

Mmmmm.... 

 

 

Sikt over melis før servering.

 

 

Hvit sjokolade og syrlige bjørnebær er en deilig kombinasjon! 

 

 

Stilig fargekontrast! 

 

 

Superlekre kaker! 

 

 

Tips:

♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg. 

♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. 

♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.

♥ Kakene er fine å fryse! 

♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær. Se Hvite brownies med rips og Hvite brownies med tranebær. Se også Whities som er uten bær. Bruker du brunt sukker i deigen, får du gylne brownies som kalles Blondies

 

Enjoy! 

 

 

 *yum* *heart*  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies)
Ingredients

♥ 250 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 250 g bjørnebær (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

Instructions

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen med en ballongvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Vend inn sjokoladesmøret og vaniljeekstrakt. 

Vend deretter inn hvetemelet.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Fordel bjørnebærene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. 

Avkjøl kaken i formen før den løftes ut og deles i firkanter. 

Sikt over melis før servering.

Tips

♥ Kaken skal virke bløt når den tas ut av ovnen. Den bør stå kjølig i minst noen timer og helst over natten for at den skal få satt seg. 

♥ Egg og sukker kan piskes sammen for hånd, så du trenger ikke å piske eggedosis. Det gjør at kaken får den kompakte konsistensen som den skal ha. Av samme grunn er det riktig at det ikke skal være bakepulver i denne kaken. 

♥ Jeg brukte friske bjørnebær, men det går like fint å bruke frosne. Bærene trenger i så fall ikke å tines først.

♥ Denne kaken kan også lages med f eks bringebær eller andre typer bær. 

♥ Kakene er fine å fryse! 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.