 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							Denne oppskriften på Mandelhorn er opprinnelig tysk ("Mandelhörnchen"), og har en myk marsipankonsistens.
Kakene finnes i de fleste tyske konditorier, særlig ved juletider, og jeg har også ofte sett disse kakene i norske konditorier.
De hjemmelagde er enda bedre!

	Oppskriften gir 16 kaker. 
Ingredienser:
♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
	♥ 2 dl mandelmel
	♥ 2 dl melis
	♥ 1 eggehvite
	♥ 0,5 ts mandelessens
	♥ 1 ts sitronsaft
Pynt:
	♥ 1 eggehvite
	♥ 2 dl mandelflak
	♥ 100 g kokesjokolade
	Fremgangsmåte: 
Mandeldeig:
Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft.
Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
	Forming og steking: 
Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen.
Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn.

Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene.

Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter.

Avkjøl kakene til de er helt kalde.

	
	Dypp i sjokolade: 
Smelt kokesjokolade i en skål.

Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret.

La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.

Supergode og populære Mandelhorn!

Kakene har seig og deilig marsipanaktig smak og konsistens!

Tips:
♥ Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker.
♥ Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!
♥
Mandelhorn er deilige konditorkaker, som du gjerne kan lage selv!

God fornøyelse!

	
	
	♥ ♥ ♥ ♥ ♥       
 

♥ 250 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 dl mandelmel
♥ 2 dl melis
♥ 1 eggehvite
♥ 0,5 ts mandelessens
♥ 1 ts sitronsaft
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 2 dl mandelflak
♥ 100 g kokesjokolade
Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft. Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen. Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn. Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene. Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter. Avkjøl kakene til de er helt kalde.
Smelt kokesjokolade i en skål. Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret. La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.
♥ Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker.
♥ Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!
2 comments
Hei, laget disse, men di
Hei, laget disse, men di smeltet helt og ble flate Hva har jeg gjort galt?
Jeg hadde mine ganske lenge i
Jeg hadde mine ganske lenge i kjøleskapet. Tror ikke det gjør noe at de står en halv eller hel dag i kjøleskapet først. Tror kanskje det er trikset for at de ikke skal flyte ut :)
Add new comment