Also available in: Norwegian Bokmål

Lebkuchen-krydder

Tyske Lebkuchen lages med en helt spesiell krydderblanding bestående av 7 typer krydder, som gir er grunnen til at kakene blir så utrolig gode. Blant mine absolutte favorittkaker, faktisk! 

Når det er så mange typer krydder, er det kjekt å lage blandingen klar, så slipper du å stresse med det når kakene skal lages. Krydderblandingen har god holdbarhet om den oppbevares på glass med tett lokk.

 

Ingredienser:

♥ 2,5 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts koriander
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts anis
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 0,25 ts muskat

 

Fremgangsmåte: 

Bland krydderne godt sammen.

Ha på glass med tett lokk.


Tips:

♥ Porsjonen kan skaleres opp eller ned, avhengig av hvor store mengder du ønsker å lage. 

♥ Krydderblandingen bør oppbevares lufttett for at aromaen skal bevares best mulig. 

For oppskrifter der jeg har brukt denne krydderblandingen, se fantastisk gode Lebkuchen og Dominosteine

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lebkuchen-krydder
Ingredienser

♥ 2,5 ts kanel
♥ 2 ts nellik
♥ 0,5 ts ingefær
♥ 0,5 ts koriander
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts anis
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 0,25 ts muskat

Fremgangsmåte

Bland krydderne godt sammen.

Ha på glass med tett lokk.

Tips

♥ Porsjonen kan skaleres opp eller ned, avhengig av hvor store mengder du ønsker å lage. 

♥ Krydderblandingen bør oppbevares lufttett for at aromaen skal bevares best mulig. 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.