Also available in: Norwegian Bokmål

Marsipanfigurer med sjokolade

Annonse: Bakeren og kokken

Er artig juleaktivitet å gjøre med barna er å forme søte marsipanfigurer og dyppe dem i sjokolade.

Bruk gjerne hjemmelaget marsipan, som gir den aller beste smaken! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter

Pynt:
♥ 200 g sjokolade


Fremgangsmåte: 

Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann.

 

 

Se link til den fine kjelen fra Jamie Oliver Premium i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene.

La mandlene lufttørke over natten.

 

 

Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.

 

 

Jeg bruker her Mini Foodprocessor fra KitchenAid, se link til produktet i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Bland de malte mandlene med melis.

 

 

Se link til fine bakeboller i stål i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Tilsett eggehvitene.

 

 

Elt marsipanen sammen med en kjøkkenmaskin til den er smidig.

Siden denne porsjonen ikke er så stor, går det fint å bruke håndmikser også. Se link til den jeg bruker her fra KitchenAid i nettbutikken til Bakeren og kokken HER.

 

 

Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.

Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! Grin  

 

 

Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.

Smelt sjokoladen.

Se link til super elektrisk sjokoladesmelter i nettbutikken til Bakeren og kokken HER og til termometer HER

 

 

Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen.

Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.

Se lekker boks med masse små sprøytetipper i nettbutikken til Bakeren og kokken HER

 

 

Se så herlige marsipanfigurer!  Smile

 

 

Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Tips: 

♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.

Jeg har her tatt utgangspunkt i min beste oppskrift på Hjemmelaget marsipan, men har her laget halv porsjon. 

 

Skikkelig julekos med hjemmelagde marsipanfigurer! 

 

 

 

 

 

God fornøyelse!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Marsipanfigurer med sjokolade
Ingredienser

♥ 500 g mandler
♥ 500 g melis
♥ 2 store eggehviter

Pynt:
♥ 200 g sjokolade

Fremgangsmåte

Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene. La mandlene lufttørke over natten.

Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.

Bland de malte mandlene med melis.

Tilsett eggehvitene. Elt marsipanen sammen med en håndmikser til den er smidig. Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.

Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! Grin  Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.

Smelt sjokoladen. Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen. Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.

Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.