Also available in: Norwegian Bokmål

Focaccia i kakeform med urter, løk og ost (Cake Pan Focaccia)

Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform.

 

 

Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!

  Yum  Yum  Yum  

 

Ingredienser:

Gjærdeig:

♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje

Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt


Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.

Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.

Hev deigen lunt i ca. 1 time.

 

 


Urte- og hvitløksolje og topping: 

Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.

 

 

 

Hakk vårløken og riv osten.
 

Tilbereding: 

Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).

Ha den hevede deigen i formen.

 

 

Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.

 

 

Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.

 

 

Etterhev brødet i 45 minutter.

Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost.

 

 

 

Dryss på litt maldonsalt.

Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

 

 

Gjett om dette lukter herlig!  Yum

 

 

 

Del brødet i biter.

 

 

 

 

Serveres helst nystekt!

 

 

Tips: 

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!

 

 

Jeg kan virkelig anbefale denne smakfulle varianten av focaccia! 

 

 

Så digg topping!  Yum

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Focaccia i kakeform med urter, løk og ost (Cake Pan Focaccia)
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 ts tørrgjær
♥ 1,5 ts sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 1 ss olivenolje
♥ 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje:
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket timian
♥ 0,5 dl olivenolje

Topping:
♥ 2 dl vårløk
♥ 1 dl revet ost
♥ 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel.

Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin.

Hev deigen lunt i ca. 1 time.

Urte- og hvitløksolje og topping: 
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje.

Hakk vårløken og riv osten.

Tilbereding: 
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter).

Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre.

Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i.

Etterhev brødet i 45 minutter.

Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.

Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

Tips

♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.

♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.