Also available in: Norwegian Bokmål

Jordbær med jordbærsaus og iskrem

Verdens enkleste sommerdessert er også den beste! 

 

 

Når friske jordbær blandes med sukker og får stå i noen timer, får du jordbær med en nydelig jordbærsaus.

Perfekt å servere sammen med iskrem!

 


Ingredienser:

♥ 1 kurv jordbær
♥ 4 ss sukker

Servering:
♥ vaniljeis


Fremgangsmåte:

Rens jordbærene (se tips).

 

 

Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål.

 

 

Dryss over sukker og bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.

 

 

 

Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer.

Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.

 

 

Fantastisk jordbærsaus med skikkelig ekte jordbærsmak! 

 

 

Server jordbærene sammen med vaniljeis.

 

 

 

Så enkelt og så godt! 

 

 

Tips:

♥ En smart måte å skylle og rense friske jordbær på (og andre bær for den saks skyld) er å ha bærene i en skål med kaldt vann som er tilsatt noen spiseskjeer eddik. La bærene ligge i eddikvannet i 10 minutter. Skyll dem deretter godt i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir.

Dette gjør at bærene holder seg friske mye lenger - og nei, det blir ikke noe eddiksmak på bærene! 😊

 

Norske jordbær er best, så bruk dem mens de er i sesong! 

 

 

♥ I stedet for iskrem, kan du helle fløtemelk over jordbærene. Fløtemelken blander seg da med jordbærsausen slik at du får jordbær i jordbærmelk!  😋

 

♥ Se også Jordbær med krem, Jordbær med fløte, Jordbær med mascarponekrem, Jordbær med hvit sjokoladesaus og Jordbær med vaniljesaus og Stratos

 

 

Nyt sommersmakene i denne nydelige desserten! 

 

 

😍 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jordbær med jordbærsaus og iskrem
Ingredienser

♥ 1 kurv jordbær
♥ 4 ss sukker

Servering:
♥ vaniljeis

Fremgangsmåte

Rens jordbærene (se tips).

Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål.

Dryss over sukker og bland sammen slik at sukkeret fordeler seg fint på alle jordbærbitene.

Dekk over med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet i noen timer. Du vil etter hvert se at sukkeret smelter og at jordbærene "safter seg", slik at det danner seg jordbærsaus i skålen.

Server jordbærene sammen med vaniljeis.

Tips

♥ En smart måte å skylle og rense friske jordbær på (og andre bær for den saks skyld) er å ha bærene i en skål med kaldt vann som er tilsatt noen spiseskjeer eddik. La bærene ligge i eddikvannet i 10 minutter. Skyll dem deretter godt i kaldt vann og tørk av med kjøkkenpapir.

Dette gjør at bærene holder seg friske mye lenger - og nei, det blir ikke noe eddiksmak på bærene! 😊

♥ I stedet for iskrem, kan du helle fløtemelk over jordbærene. Fløtemelken blander seg da med jordbærsausen slik at du får jordbær i jordbærmelk!  😋

♥ Se også Jordbær med krem, Jordbær med fløte, Jordbær med mascarponekrem, Jordbær med hvit sjokoladesaus og Jordbær med vaniljesaus og Stratos

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.