 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							Rips og marsipan harmonerer syrlig og søtt på en perfekt måte, som gjør at dette er en nydelig kombinasjon i en kake.
En annen kjekk ting med denne kaken er at bærene dekkes med høvlet smør og brunt sukker, som gjør overflaten på kaken lett karamellisert og supergod!

Denne kaken er lett å lage og passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 5 dl rips (renset)
♥ 50 g kaldt smør
♥ 2 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Riv marsipanen på rivjern.

Bland marsipanen med hvetemelet (smuldre dette lett sammen med fingrene). Vend dette deretter inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Dryss bærene over deigen.

Høvle kaldt smør opp med en ostehøvel, og fordel smørskivene over bærene.

Dryss over brunt sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 - 45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.


Enkle, små kakebiter med nydelig smak!

Rips er jo litt sure bær, men i denne søte kaken med sukker og marsipan passer de perfekt!

 
Tips:
♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen tåler steking mye bedre enn vanlig figurmarsipan, og gir dessuten bedre smak til kaken.

♥ Det går fint å bruke frosne bær, og de trenger ikke å tines før du strør dem på deigen.
♥ Rips kan byttes ut med solbær, bringebær eller andre bær.
♥ Kakebitene er fine å fryse. Slik kan du bevare sommersmaken litt lengre! 😊
God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 200 g ekte marsipan (se tips)
♥ 250 g hvetemel
♥ 5 dl rips (renset)
♥ 50 g kaldt smør
♥ 2 ss brunt sukker
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Riv marsipanen på rivjern. Bland marsipanen med hvetemelet (smuldre dette lett sammen med fingrene). Vend dette deretter inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Dryss bærene over deigen.
Høvle kaldt smør opp med en ostehøvel, og fordel smørskivene over bærene.
Dryss over brunt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 - 45 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.
♥ Bruk såkalt ekte marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Denne marsipanen tåler steking mye bedre enn vanlig figurmarsipan, og gir dessuten bedre smak til kaken.
♥ Det går fint å bruke frosne bær, og de trenger ikke å tines før du strør dem på deigen.
♥ Rips kan byttes ut med solbær, bringebær eller andre bær.
♥ Kakebitene er fine å fryse.
2 comments
Hei! Skal det ikke…
Hei! Skal det ikke bakepulver i denne?
Hei! Skal det ikke…
Hei! Skal det ikke bakepulver i denne?
Add new comment