Also available in: Norwegian Bokmål

Riskaker med melkesjokolade og peanøtter

Lyst på noe superdigg, som også er utrolig lettvint å lage?

Da har jeg oppskriften for deg!  😃 

Disse riskakene tryller du frem med bare 3 ingredienser: melkesjokolade, salte peanøtter og puffet ris. 

Simsalabim, så har du kjempegodt snop som alle liker! 

 



Oppskriften er beregnet til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris
 

Fremgangsmåte: 

Smelt melkesjokoladen (se tips).

Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.

Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.

 

 

Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret.

Del opp i firkanter (se tips) og server. 

 

 

Herlig med søtt og litt salt! 

 

 


Tips: 

♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg. 

♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.

♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete. 


Se også oppskrift på Risboller i langpanne (uten delfiafett), Sprø riskaker med Japp, Riskaker med melkesjokolade og Risboller

 

 

Kos deg med å lage hjemmelaget, lettvint konfekt!

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Riskaker med melkesjokolade og peanøtter
Ingredienser

♥ 400 g melkesjokolade
♥ 200 g salte peanøtter
♥ 100 g puffet ris

Fremgangsmåte

Smelt melkesjokoladen (se tips).

Bland peanøtter og puffet ris i en bolle. Ha den smeltede melkesjokoladen i bollen og rør godt sammen slik at sjokoladen fordeler seg jevnt.

Ha blandingen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sjokoladen stivner helt.

Løft hele blokken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del opp i firkanter (se tips) og server. 

Tips

♥ Melkesjokoladen smeltes enkelt i plastbolle som du har i mikrobølgeovnen. Kjør 1 minutt, rør, og så 1 minutt til. Fortsett til du ser at sjokoladen er helt myk og varm og lett kan røres sammen. Alternativt kan du smelte sjokoladen i en skål over vannbad, men pass på at det ikke kommer noe vann eller damp i sjokoladen, for da kan den korne seg. 

♥ Etter at sjokoladen har stivnet helt, går det lett å løfte hele blokken ut av langpannen. Det kan imidlertid deretter lønne seg å la blokken stå i romtemperatur en stund og mykne før du skjærer den i firkanter.

♥ Riskakene har kjempelang holdbarhet. Oppbevares i en boks, og gjerne litt kjølig, slik at sjokoladen ikke blir klissete. 

2 comments

Hei, 20 x 30 er en klassisk liten langpanne, og du finner dette i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. :-) Det gjør ikke noe om den er et par cm lengre den ene eller andre veien.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.