Also available in: Norsk

Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)

Kritharaki er det greske navnet på riskornformet pasta, som italienerne kaller for Risoni eller Orzo

Her brukes de i en deilig salat med klassiske greske smaker. 

 

 

 

Se også Gresk pastasalat og tradisjonell Gresk salat (Horiatiki salata)

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost

Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian

 

Fremgangsmåte: 

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

 

 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. 

Avkjøl. 

 

 

 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

 

 

 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

 

 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

 

 

Dette smaker så godt! 😋

 

 

Tips: 

♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. De finnes i litt ulike størrelser, men det har lite å si hvilken du bruker. 

 


♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

 

 

Håper det smaker!  😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk Kritharakisalat (Risonisalat/Orzosalat)
Ingredients

♥ 250 g kritharaki / risoni / orzo
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 agurk
♥ 1 rødløk, liten
♥ 1 grønn paprika
♥ 400 g cherrytomater
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 150 g kalamataoliven (uten sten)
♥ 200 g fetaost

Dressing:
♥ 4 ss extra virgin olivenolje
♥ 2 ss rødvinseddik
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ litt frisk timian

Instructions

Ha risoni i en panne eller kjele. Tilsett olivenolje. 

Fyll på med varmt vann og kok pastaen etter anvisning på pakningen i ca. 10–12 minutter. Avkjøl. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

Skrell agurken og kutt opp i terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Kutt opp grønn paprika og skjær tomatene i litt mindre biter. 

Finn frem dill, oliven og feta, som du skjærer i terninger. 

Bland det hele sammen til en deilig salat.

Tips

♥ Kritharaki er altså akkurat det samme produktet som Risoni og Orzo. I norske butikker er det mest vanlig å finne dette under navnet Risoni. 

♥ Jeg er glad i hvitløk, men du kan droppe hvitløken dersom du ønsker det. Jeg foretrekker å presse hvitløksfeddene fremfor å finhakke dem fordi hvitløken da blander seg bedre og man unngår å måtte tygge på rå hvitløk. 

♥ God olivenolje er svært viktig for smaken, så det er det verdt å bruke litt ekstra på! 

♥ Viktigst av alt er å bruke en skikkelig god, gresk fetaost! 

♥ Gresk Kritharakisalat er nydelig å servere som tilbehør til mange slags retter, enten det er kjøtt eller kylling. Også deilig alene med godt brød ved siden av. 

Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.