Also available in: Norwegian Bokmål

Capresesalat med burrata og pesto

Her kommer en oppgradert luksusversjon av klassisk italiensk Capresesalat, se tidligere publisert Insalata Caprese (Tomat- og mozzarellasalat)

En klassisk Caprese lages med tomatskiver, fersk mozzarella og basilikumblader, som toppes med god olivenolje og balsamicoeddik. Vi snakker enkle, rene og nydelige smaker.

I denne versjonen er de gode smakene forsterket! Her er tomatskivene byttet ut med ekstra søte piccolotomater og Yoom-tomater med den lekre mørke utsiden, i tillegg til noen aromatiske biter soltørkede tomater. Fersk mozzarella brukes i kombinasjon med burrata, som har den bløte, kremete kjernen (stracciatella). I tillegg til basilikumblader brukes hjemmelaget pesto. Det hele toppes med ristede pinjekjerner og revet parmesan.

 

 

 

Buonissimo! 😍

 

 

Ingredienser: 

Hjemmelaget pesto
♥ 60 g parmesan (se tips)
♥ 1 basilikumplante (se tips)
♥ 35 g pinjekjerner
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 dl god olivenolje (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt

Tomat- og mozzarellasalat:
♥ 3 baller burrata
♥ 2 baller mozzarella
♥ 500 g små piccolotomater
♥ 250 g Yoom-tomater
♥ 3 ss soltørkede tomater (i olje)

Topping:
♥ 1 ss extra virgin olivenolje
♥ 30 g pinjekjerner
♥ 30 g parmesan
♥ 1 ts maldonsalt
♥ noen blader frisk basilikum

 

Fremgangsmåte: 

Hjemmelaget pesto: 

Start med å lage hjemmelaget pesto (se eget innlegg HER).

Riv parmesanosten (eller kjør den til smuler i en food processor). Ha den revne parmesanosten, basilikumblader (og -stilker) og pinjekjerner i en food processor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. Kjør blandingen sammen til en kornete masse.

Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen. Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.

 

 

Tomat- og mozzarellasalat med pesto: 

Start med å legge burrataene på et serveringsfat med litt avstand imellom dem. Skjær et snitt i ostene og dra i dem slik at de åpner seg. 

Skjær tomatene over på midten og ha i en bolle. Tilsett mesteparten av pestoen og vend om. 

 

 

Legg de pestomarinerte tomatbitene rundt burrataene på serveringsfatet.

Riv mozzarellaene i store biter og legg bitene innimellom tomatene. 

Dander små biter av soltørkede tomater over osten og tomatene.

 

Topping: 

Legg på resten av pestoen i små klatter.

Drypp over litt ekstra olivenolje. 

Rist pinjekjernene raskt i tørr stekepanne og dryss over. 

Riv over parmesanost og dryss over litt flaksalt. 

Riv opp noen basilikumblader og fordel på toppen. 

 

 

Denne versjonen av Caprese kommer du til å få mye skryt for!  😊

 

 

En favoritt på koldtbordet! 

 

 

Tips: 

♥ Hjemmelaget pesto har mye bedre smak enn ferdigkjøpt, så jeg anbefaler deg virkelig å lage den fra bunnen av. 

♥ Bruk gode tomater. Det trenger selvsagt ikke å være piccolotomater og Yoom-tomater, men velg noen som er ekstra søte og smakfulle. 

 

 

♥ Fersk mozzarella fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Osteballene ligger i små poser med saltlake (ca. 125 gram per pose). 

 

 

♥ Burrata er fersk mozzarella som er fylt med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte ("stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den.

 

 

Burrata foran til venstre og mozzarella til høyre. 
 

♥ Capresesalaten bør serveres samme dag den er laget. Super som forrett eller siderett sammen med hjemmebakt Focaccia

♥ For flere Caprese-varianter, se HER

 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Capresesalat med burrata og pesto
Ingredienser

Hjemmelaget pesto: 
♥ 60 g parmesan (se tips)
♥ 1 basilikumplante (se tips)
♥ 35 g pinjekjerner
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 dl god olivenolje (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1 ts maldonsalt

Tomat- og mozzarellasalat:
♥ 3 baller burrata
♥ 2 baller mozzarella
♥ 500 g små piccolotomater
♥ 250 g Yoom-tomater
♥ 3 ss soltørkede tomater (i olje)

Topping:
♥ 1 ss extra virgin olivenolje
♥ 30 g pinjekjerner
♥ 30 g parmesan
♥ 1 ts maldonsalt
♥ noen blader frisk basilikum

Fremgangsmåte

Hjemmelaget pesto: 
Start med å lage hjemmelaget pesto (se eget innlegg HER).

Riv parmesanosten (eller kjør den til smuler i en food processor). Ha den revne parmesanosten, basilikumblader (og -stilker) og pinjekjerner i en food processor. Press hvitløken med hvitløkspresse og ha i. Kjør blandingen sammen til en kornete masse. Tilsett olivenolje og kjør blandingen videre til alt blir most fint sammen. Smak til med presset sitronsaft og maldonsalt.

Tomat- og mozzarellasalat med pesto: 
Start med å legge burrataene på et serveringsfat med litt avstand imellom dem. Skjær et snitt i ostene og dra i dem slik at de åpner seg. 

Skjær tomatene over på midten og ha i en bolle. Tilsett mesteparten av pestoen og vend om. Legg de pestomarinerte tomatbitene rundt burrataene på serveringsfatet.

Riv mozzarellaene i store biter og legg bitene innimellom tomatene. Dander små biter av soltørkede tomater over osten og tomatene.

Topping: 
Legg på resten av pestoen i små klatter. Drypp over litt ekstra olivenolje. 

Rist pinjekjernene raskt i tørr stekepanne og dryss over. 

Riv over parmesanost og dryss over litt flaksalt. Riv opp noen basilikumblader og fordel på toppen. 

Tips

♥ Hjemmelaget pesto har mye bedre smak enn ferdigkjøpt, så jeg anbefaler deg virkelig å lage den fra bunnen av. 

♥ Bruk gode tomater. Det trenger selvsagt ikke å være piccolotomater og Yoom-tomater, men velg noen som er ekstra søte og smakfulle. 

♥ Fersk mozzarella fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Osteballene ligger i små poser med saltlake (ca. 125 gram per pose). 

♥ Burrata er fersk mozzarella som er fylt med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte ("stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den.

♥ Capresesalaten bør serveres samme dag den er laget. Super som forrett eller siderett sammen med hjemmebakt Focaccia

♥ For flere Caprese-varianter, se HER

Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.