Also available in: Norwegian Bokmål

Sommersalat med mango, melon og mozzarella

Søt og frisk sommersalat som passer perfekt til grillmat!

Her kombineres søte biter av mango og melon med myk feldsalat, frisk basilikum og mild mozzarella. Hakkede pistasjnøtter gir smak og crunch.

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

♥ 100 g feldsalat
♥ 1 cantaloupemelon
♥ 1 honningmelon (eller Piel de Sapo)
3 mango 
2 mozzarella
frisk basilikum
50 g pistasjnøtter, usaltede
2 ss extra virgin olivenolje
kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 
 

 

Skyll salatbladene og fordel over et serveringsfat. 

Rens melon og mango og skjær i biter som legges oppå salaten. 

Skjær mozzarella i terninger og fordel over. 

Riv opp noen basilikumblader og legg på. Hakk pistasjnøtter grovt og dryss over salaten. 

Ringle over god olivenolje og kvern over litt salt og pepper.  

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her Cantaloupe-melon (som er oransje inni) og Piel de Sapo, som er en nydelig, søt melon som jeg liker veldig godt. Det går fint å bruke honningmelon i stedet. 

 

 

♥ Bruk helst gule mango (pakistansk mango), som er langt søtere og bedre på smak.

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram). Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. 

 

 

♥ Melon og mozzaralla er en deilig kombinasjon. Se også Burrata med melon og parmaskinke og Caprese med vannmelon og mozzarella

 

 

Smak av sommer!  😎

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sommersalat med mango, melon og mozzarella
Ingredienser

♥ 100 g feldsalat
♥ 1 cantaloupemelon
♥ 1 honningmelon (eller Piel de Sapo)
♥ 3 mango 
♥ 2 mozzarella
♥ frisk basilikum
♥ 50 g pistasjnøtter, usaltede
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Skyll salatbladene og fordel over et serveringsfat. 

Rens melon og mango og skjær i biter som legges oppå salaten. 

Skjær mozzarella i terninger og fordel over. 

Riv opp noen basilikumblader og legg på. Hakk pistasjnøtter grovt og dryss over salaten. 

Ringle over god olivenolje og kvern over litt salt og pepper.  

Tips

♥ Jeg brukte her Cantaloupe-melon (som er oransje inni) og Piel de Sapo, som er en nydelig, søt melon som jeg liker veldig godt. Det går fint å bruke honningmelon i stedet. 

♥ Bruk helst gule mango (pakistansk mango), som er langt søtere og bedre på smak.

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake (à 125 gram). Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk. 

♥ Melon og mozzaralla er en deilig kombinasjon. Se også Burrata med melon og parmaskinke og Caprese med vannmelon og mozzarella

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.