After Eight iskake

After Eight iskake
Ingredienser

Kakebunn:
4 eggehviter
150 g melis
75 g hasselnøtter
75 g kokos

Iskrem:
4 eggeplommer
150 g sukker
0,5 dl kakao- eller kaffelikør
3 dl kremfløte
200 g After Eight (1 pk)

Pynt:
After Eight pastiller

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og melis til marengs. Vend i malte hasselnøtter og kokos. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i 40 min.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og sett kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Rør i kakao- eller kaffelikør (se tips). Pisk kremfløten stiv og bland i (bruk en stålvisp slik at alle klumper fjernes). Hakk opp After Eight sjokoladen og bland inn i isblandingen (se tips).

Hell isblandingen over i kakeformen. Sett i fryseren til isen har stivnet. Pynt med hakket After Eight eller After Eight pastiller, slik som på bildet.

Tips

Bruk gjerne Baileys i iskremen, men du kan også bruke Tia Maria, Kahlua eller annen type kakao- eller kaffelikør. Vil du ha en alkoholfri kake, kan du bruke kaffe i stedet. Pass i så fall på at kaffen er helt kald før du har den i isblandingen.

Spar eventuelt noen plater After Eight til pynt, dersom du ikke har After Eight pastiller.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.