Apricot and Rum Brioche Pudding

Apricot and Rum Brioche Pudding
Ingredienser

1 dl lyse rosiner (sultanarosiner)
100 g myke, tørkede aprikoser
1 dl aprikoslikør, brun rom eller brandy
- -
200 g Brioche (se tips)
4 ss aprikossyltetøy
- -
2 egg
2 eggeplommer
100 g brunt sukker (demerara)
2 ss brun rom
2 dl kremfløte
3 dl H-melk
1 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Ha lyse rosiner og fint oppdelte aprikoser i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la rosinene og aprikosbitene trekke i den varme alkoholen.

Legg sammen briocheskivene to og to med aprikossyltetøy i mellom. Del opp skivene og legg dem overlappende i en smurt, ildfast form (som rommer ca 1,5 liter). Fordel den avkjølte rosin- og aprikosblandingen over brødet. Ta også med eventuelle rester av alkoholen som ikke har trukket inn i frukten (but of course;-)).

Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, rom, fløte, melk og vaniljeessens med en stålvisp. Hell blandingen over brødet. Trykk brødet godt ned i væsken. La det hele stå og trekke i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Spises varm og nystekt!

Tips

"Brioche" er en fransk type loff som inneholder ekstra mengder egg og smør. Du finner flere oppskrifter på detsoteliv.no. Det går også fint å bruke rester av vanlig loff. Skivene kan da eventuelt smøres med smør i tillegg til aprikossyltetøy for litt mektigere smak.

Brødpudding smaker best nystekt!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.