Baileys- og marsipanruter

Baileys- og marsipanruter
Ingredienser

3 store egg
175 g sukker
4 ts vaniljesukker
2 dl matolje (se tips)
200 g hvetemel
50 g potetmel

Til Baileys-deigen:
2 dl Baileys likør
100 g hasselnøtter

Til marsipandeigen:
75 g marsipan
3 ss melk

Glasur:
2-3 dl melis
1 ss Baileys (se tips)
1 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk inn oljen. Bland så inn potetmel og hvetemel. Ta ut 1/3 av deigen i en separat bakebolle.

Bland Baileys og malte hasselnøtter i den største 2/3 av deigen.

Mos marsipanen sammen med melken i en food processor med hakkekniv. Bland dette i den lille 1/3 av deigen.

Hell først Baileys-deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Fordel deretter den lyse deigen oppå i klatter (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 20-25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft den ut av formen og fjern forsiktig bakepapiret. Sett kaken på et brett som passer i kjøleskapet.

Rør sammen melisglasur av melis, vann og Baileys (se tips). Smør dette over kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet. Del kaken deretter opp i små firkanter.

Tips

Vær nøye på at du bruker matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

Merk at den lyse deigen (1/3 som er tilsatt marsipan) blir tykkere i konsistensen enn den andre delen av deigen (2/3 som er tilsatt nøtter og Baileys). Det er derfor viktig at du heller Baileys-deigen i langpannen først. Den lyse deigen kan du fordele oppå med en spiseskje. Det er ikke nødvendig å gjøre dette helt jevnt, for den lyse deigen vil bre seg utover under stekingen. Resultatet blir en marmorert kake!

Hvis du vil ha skikkelig sterk Baileys-smak kan du droppe vannet i melisglasuren og bare bruke Baileys og melis til glasuren får passe tykkelse.

Det blir også godt å glasere kaken med et tynt lag sjokoladeglasur (bruk for eksempel brun melisglasur fra Dansukker som fås kjøpt i de fleste store matvarebutikker).

Kaken er temmelig søt og mektig. Den smaker derfor best om du deler den opp i små serveringsstykker. Kjempenydelig til en kopp varm kaffe!

Kaken kan fryses!

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.