Blåbæriskake med marengsbunn

Blåbæriskake med marengsbunn
Ingredienser

3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
280 g rørt blåbærsyltetøy (se tips)
- -
1 liten marengsbunn (20 cm i diameter, se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen i eggedosisen. Rør godt med stålvisp, så isblandingen blir jevn og klumpfri. Vend i 2/3 av det rørte blåbærsyltetøyet.

Legg marengsbunnen i en rund kakeform (20 cm i diameter). Hell over iskremblandingen. Fordel resten av blåbærsyltetøyet på toppen og marmorer og dekorer overflaten lett med en skje.

Sett kaken i fryseren i 4 timer (eller over natten). Ta kaken ut av formen og over på et lite kakefat ca 20 min før servering.

Tips

I kaken på bildet har jeg brukt 1 pakke ferdigrørt blåbærsyltetøy (fra Nora, kjøpes frossen, 1 pk = 280 g). Det går fint å røre blåbær selv i stedet. Bruk da 220 g blåbær (friske eller frosne) og 60 g sukker.

Liten marengsbunn fås blant annet kjøpt hos ICA Maxi. Får du ikke tak i det, kan du lage din egen marengsbunn (se oppskrift på detsoteliv.no).

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.