Blåbærmuffins med lønnesirup

Blåbærmuffins med lønnesirup
Ingredienser

150 g smør
2 dl lønnesirup
1 ss vaniljesukker
3 egg
5 dl hvetemel
1 ss bakepulver
100 g blåbær

Pynt:
melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med lønnesirup og vaniljesukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel (hold av 1 ss) og bakepulver. Bland inn i deigen. Vend blåbærene i resten av melet (se tips) og ha i til slutt.

Fordel deigen i et godt smurt og strødd muffinsbrett med 12 hull (eller putt papirformer i hullene).

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20 min. Avkjøl i et par minutter før du forsiktig tar muffinsene ut av formen.

Sikt over melis før servering.

Tips

Lønnesirup ("maple syrup") fås kjøpt på glassflaske i de fleste store matvarebutikkene. Se i bakehyllene.

Du kan bruke friske eller frosne blåbær. Dersom du bruker frosne bær, må du ha dem i deigen rett etter at du tar dem ut av fryseren og ikke la dem tine først.

Muffinsene er fine å fryse. Gi de tinte muffinsene et nytt melisdryss før servering slik at de ser delikate og nylagede ut.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.