Bondegårdskake

Bondegårdskake
Ingredienser

250 g smør
700 g sukker
1 liter surmelk
5 ts kanel
2 ts kardemomme
4 ts natron
150 g rosiner
800 g hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker og kulturmelk i en stor bakebolle. Rør i kanel, kardemomme og natron. Ha i smøret og rør om. Bland rosinene med mel, slik at rosinene blir godt separert og dekket med mel (se tips). Ha dette i bakebollene og rør raskt sammen til alt er blandet og du får en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken opp i firkanter. Sikt over melis rett før servering.

Tips

Det at du blander rosinene med hvetemel før du har dem i deigen forhindrer at rosinene synker ned til bunnen på kaken under stekingen.

Kaken er kjempefin å fryse. Sikt over melis rett før servering, slik at kakestykkene ser ferske og delikate ut!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.