Brødpudding med eple, rom og rosiner

Brødpudding med eple, rom og rosiner
Ingredienser

100 g lyse rosiner
1 dl rom
250 g loff uten skorpe
6 egg
5 dl melk
125 g sukker
100 g smør
1 ts vaniljesukker
0,5 ts sitronsaft
1 ts kanel
1 stort eple

Fremgangsmåte

La rosinene trekke i rom over natten.

Skjær brødet i terninger og ha i en bolle. Pisk sammen egg, melk, sukker, smeltet smør, vaniljesukker, sitronsaft og kanel med en stålvisp. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i bollen sammen med brødterninger, rosiner og rom. Hell over melkeblandingen. La det hele stå og trekke i ca 30 min, slik at væsken trekker inn i brødet.

Ha blandingen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek brødpuddingen nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og hvelv ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Server brødpuddingen oppvarmet med vaniljeis, vaniljesaus og/eller varm, krydret romsaus (se oppskrift nedenfor).

Tips

I stedet for å steke brødpuddingen i en brødform, kan du bruke en smurt, ildfast form og servere kaken rett fra formen.

Hvis du vil servere brødpuddingen med romsaus, kan du bruke denne oppskriften:

KRYDRET ROMSAUS:
2 dl brunt sukker
100 g smør
1 dl kremfløte
2 ss brun rom
3/4 ts kanel
1/4 ts muskat

Ha brunt sukker og smør i en kjele og varm opp til blandingen har smeltet (ca 2 min). Tilsett kremfløte, rom og krydder. Varm opp og la småkoke til sausen tykner (ca 5 min). Avkjøl. Sausen varmes opp igjen før servering. Oppskriften gir ca 3 dl saus.

* * *

Se også oppskrift på "Brødpudding", "Brødpudding med sjokolade", "Brødpudding med tørket frukt" og "Brødpudding med pasjonsfrukt".

Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.