Brownies med kokostosca

"Brownies med kokostosca" er en sikker vinner!

Oppskriften er til stor langpanne.

Brownies med kokostosca
Ingredienser

6 egg
7 dl sukker
3 ts vaniljesukker
300 g smør
9 ss kakao
5 dl hvetemel

Kokostosca:
100 g smør
2 dl kremfløte
1,5 dl lys sirup
3 dl sukker
4,5 dl kokos

Fremgangsmåte

Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis. Smelt smøret og løs opp kakaoen i smøret. Bland inn i eggedosisen sammen med hvetemelet. Rør med en stålvisp, slik at deigen blir glatt og klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 min. Avkjøl kaken noen minutter.

Lag imens kokostosca: Ha alle ingrediensene i en kjele og la blandingen småkoke i 5 min. Avkjøl blandingen litt før den fordeles over kaken i et jevnt lag.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 10-20 min til, helt til du ser at kokostoscaen har fått en gylden farge.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

Kakestykkene er fine å fryse!

Se også oppskrift på "Brownies med toscaglasur" som lages med mandler i stedet for kokos.

Se også "Sjokoladeruter med kokostosca", som lages med litt annen type sjokoladekakedeig.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.