Budapestkake (mørk)

Budapestkake (mørk)
Ingredienser

6 eggehviter
3 dl sukker
60 g hvetemel
3 ss kakao
100 g hasselnøtter
75 g mandelspon

Fyll:
3 dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade
1 boks hermetiske aprikoser

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til stiv marengs. Rør i hvetemel og kakao. Hakk nøttene fint (gjerne i food processor) og rør inn i sjokolademarengsen.

Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Strø på halvparten av mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen.

Pisk kremfløten til krem. Finhakk sjokoladen og rør i. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen. Ha fyllet mellom bunnene.

Tips

Kakebunnen må stekes i to omganger, da den er håpløs å dele i to bunner. Hvis du ikke har tid til dette, kan du steke kaken i en langpanne (slik som "Budapestrullen mørk"), og så dele kaken på midten, slik at du får to mindre firkantede bunner. Du får da en rektangulær kake à la "Verdens Beste".

Av eggeplommene du får til overs kan du f.eks. lage "Gullkake".

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.