Chocolate Butter Cake

Chocolate Butter Cake
Ingredienser

250 g smør
200 g sukker
4 store egg
4 ss melk
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
- -
100 g kokesjokolade
1 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og vaniljeessens (se tips). Sikt mel og bakepulver og rør i til slutt til du får en jevn og klumpfri deig. Hakk kokesjokoladen fint (se tips) og blant med 1 ss mel (dette forhindrer at sjokoladebitene synker til bunns i kaken under stekingen). Vend sjokoladen deretter inn i deigen.

Ha deigen i smurt brødform (se tips). Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 40-50 min, til kaken er gjennomstekt.

Tips

Vær oppmerksom på at deigen vil kunne skille seg når du tilsetter melk i smørkremen. Ikke fortvil! Dette retter seg opp igjen når du rører i melet.

Oppskriften passer til en brødform som rommer 2 liter. Formen skal være ca 3/4 full. Som du ser på bildet, brukte jeg her i stedet to mindre former. Disse er laget av papp-papir og kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se. Merket heter "Elenor Black, Cake Mould" fra Vestli House og størrelsen er 18 cm x 9,5 cm (og 6 cm høye). Selges i pakninger på 3 stk. Et tips om du bruker slike papirformer, er å sette dem i brødformer som rommer 1 liter under stekingen. Selv om pappen virker nokså sterk, holder kakene fasongen likevel mye bedre om du setter dem i brødformer.

Oppbevar kaken i romtemperatur, godt innpakket i plast så den holder seg myk. Kaken er fin å fryse.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no om du vil se stort bilde av denne kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.