Chocolate Orgasm Cake

Chocolate Orgasm Cake
Ingredienser

500 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
300 g usaltet smør
3,5 dl sukker
6 store egg
2 dl kakao

Pynt (kan sløyfes):
2 dl melis
2 ss vann
revet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og kakao. Rør blandingen jevn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Kaken skal ikke bli gjennomstekt. La kaken stå i kjøleskapet over natten.

Dagen etter løsnes kaken fra formen med en kniv som dyppes i varmt vann. Flytt kaken forsiktig over på et kakefat ved hjelp av en bred stekespade.

Hvis du vil, kan du pynte kaken ved å ringle over melisglasur og drysse over revet sjokolade.

Merk at kaken har en meget kraftig sjokoladesmak og derfor passer best å servere i smale serveringsstykker, gjerne sammen med vaniljeis eller pisket krem.

Tips

Det er helt nødvendig at den stekte kaken står i kjøleskapet over natten. Da vil den stivne til og bli lettere å flytte over på et kakefat. Regn med at det likevel vil bli litt klissete. Konsistensen på kaken er meget kremete, og det går lettest å skjære kakestykker om du bruker en kniv som dyppes i kokende vann.

For oppskrift på lignende sjokoladekaker, se "Chocolate Nemesis", "Black Magic", "Bocca Nero" og "Flourless Chocolate Cake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.