Crunchies

Moren min lagde ofte Crunchies til meg og søskene mine da vi var små.

Crunchies er kjempegode og sprø, karamelliserte havrekaker som lages etter en gammel, engelsk oppskrift. I tillegg til havre inneholder kakene blant annet kokos, honning og mandelekstrakt. Kakene har utrolig god smak, er elsket av barn og er veldig enkle å lage.

Oppskriften gir en full stekeplate, dvs. ca. 35 kaker. 

Crunchies
Ingredienser

230 g smør
2 ss honning
1 ts natron
4 dl havregryn
2 dl kokos
2 dl sukker
10 dråper mandelessens
2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning i en tykkbunnet kjele. Rør inn resten av ingrediensene med en tresleiv. La massen stå og svelle i kjelen på svak varme i 15 min.

Fordel massen jevnt utover (se tips) i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek midt i ovnen ved 180°C i 15 minutter.

Skjær opp i firkanter mens kaken er nokså varm. Avkjøl helt i formen før kakene tas fra hverandre.

Oppbevar Crunchies i en tettsluttet kakeboks.

Tips

Når man skal fordele havremassen utover i langpannen, kan det være lurt å bruke baksiden av en spiseskje. Gni forsiktig massen utover, til du får et tynt, glatt og jevnt lag.

Det er svært viktig at kaken skjæres opp i firkanter mens den er nokså varm, fordi kaken stivner ved avkjøling. Like viktig er det at kaken etter oppdelingen får stå og bli helt kald i formen, før du forsiktig brekker firkantene fra hverandre. Ellers går kakene i stykker.

Crunchies er holdbare lenge hvis du oppbevarer dem i en tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på Crackerjacks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.