Daddelkake med krem

Daddelkake med krem er en av mine yndlingskaker!

 

 

Kaken er utrolig myk og saftig og inneholder nesten ikke noe mel. Kakebunnen har lekker smak av dadler og valnøtter og smaker faktisk kjempenydelig som den er (du får da også en kake som inneholder nokså lite fett).

Dekker du den imidlertid med søt, pisket krem og revet sjokolade på toppen, blir smaken PERFEKT!

 

 

 

Ingredienser: 

♥ 2 store egg
♥ 100 g sukker
♥ 3 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
♥ 150 g dadler (vekt uten sten)

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i hvetemel og bakepulver. Hakk opp valnøtter og dadlene og rør forsiktig inn i deigen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Sett kaken på et passende fat.

 

 

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker til luftig krem. Fordel kremen over kaken.

 

 

Dryss over litt revet kokesjokolade til pynt.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

 

Denne kaken er så enkel, men likevel så utrolig god! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk helst myke, saftige dadler som fås kjøpt i løsvekt til denne kaken. Merk at vektangivelsen er etter at stenene er fjernet.

♥ Selve kakebunnen er ikke tilsatt fett, og kaken er derfor registrert i kakekategorien "Kaker med lite fett". Merk dog at dette ikke gjelder dersom du dekker den med pisket krem og revet sjokolade.

♥ Kakebunnen holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kakebunnen er også fin å fryse og tiner raskt. Den bør imidlertid dekkes med krem samme dag som servering, slik at kremen er fersk. Alternativt kan du servere pisket krem ved siden av kaken i stedet.

 

 

Anbefaler deg å teste ut denne nydelige, lille kaken her!  😋

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Daddelkake med krem
Ingredienser

♥ 2 store egg
♥ 100 g sukker
♥ 3 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g valnøtter
♥ 150 g dadler (vekt uten sten)

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ revet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i hvetemel og bakepulver. Hakk opp valnøtter og dadlene og rør forsiktig inn i deigen.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker til luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over litt revet kokesjokolade til pynt.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

♥ Bruk helst myke, saftige dadler som fås kjøpt i løsvekt til denne kaken. Merk at vektangivelsen er etter at stenene er fjernet.

♥ Selve kakebunnen er ikke tilsatt fett, og kaken er derfor registrert i kakekategorien "Kaker med lite fett". Merk dog at dette ikke gjelder dersom du dekker den med pisket krem og revet sjokolade.

♥ Kakebunnen holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes inn i plast. Kakebunnen er også fin å fryse og tiner raskt. Den bør imidlertid dekkes med krem samme dag som servering, slik at kremen er fersk. Alternativt kan du servere pisket krem ved siden av kaken i stedet.

Allergier og preferanser

10 comments

Hei!

Har tatt halvparten aprikoser og halvparten dadlar.
Det smakar faktisk litt friskare.
Kan også ta 3 skeier potetmjøl i staden for kveitemjøl. då kan også gjester med cøliaki ete kaka.

Her har jeg ofte brukt fiken, da enkelte i familien. liker det bedre!
Også fikensyltetøy!
Veldig godt det også!😂
Gerdg

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.