Died and went to heaven

Died and went to heaven
Ingredienser

2 store egg
0,5 dl matolje (se tips)
2 ts vaniljeessens (se tips)
4 dl kefir
2,5 dl lysebrunt sukker (se tips)
2 ss kaffepulver (se tips)
2,5 dl kokende vann
2,5 dl brunt farin (se tips)
1 3/4 dl kakao
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 ts salt (se tips)
5,5 dl hvetemel

Glasur:
2,5 dl melis
0,5 ts vaniljeessens
2 ss kefir
2 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk eggene sammen med olje, vaniljeessens, kefir og lysebrunt sukker med en stålvisp.

Løs opp kaffepulver i kokende vann i en liten kjele. Tilsett brunt farin og kakao. Rør til alt har løst seg opp. Avkjøl og rør inn i egge-/kefirblandingen. Bland mel, bakepulver, natron og salt. Ha dette i deigen og rør til den er glatt og klumpfri (bruk gjerne en elektrisk håndmikser og pisk i 1-2 minutter). Deigen skal være forholdsvis tynn i konsistensen.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken ved 175°C i 35-40 min (sjekk med kakenål).

Rør imens sammen ingrediensene til glasuren. Fordel den over den varme kaken i et tynt lag. La kaken avkjøles i langpannen i kjøleskapet (gjerne over natten). Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Bruk matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.

Du bruker 1 liten flaske vaniljeessens til denne kaken (kake og glasur).

I oppskriften skal det være både lysebrunt sukker (også kalt for demerarasukker) og mørkebrunt farin (også kalt mørkt muscovadosukker). Brunt farin fås kjøpt i merket Dansukker (blå pakning). Begge deler fås kjøpt i de fleste norske, store matvarebutikker.

Bruk gjerne koffeinfri kaffepulver hvis du vil.

Jeg bruker vanligvis ikke salt i mine kakeoppskrifter fordi jeg som regel bruker meierismør, som er saltet. Men i denne oppskriften er det olje og ikke smør, så her bruker jeg saltet.

Kaken er litt klissete, men fester seg i konsistensen når den står kaldt en stund. Kakestykkene kan fryses, men blir litt klissete også i fryseren. Det beste er å fryse dem på et brett, slik at de ikke kommer borti hverandre og kleber seg sammen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.