
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En kjempefin høstkake!
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokos
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel
Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl kremfløte, melk eller kaffe
Pynt:
♥ kokos
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg og sukker med en ballongvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Smelt smøret og bland i. Rør deretter i de tørre ingrediensene til du får en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp fløte, melk eller kaffe i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter.
La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn. Smør glasuren over kaken og dryss over kokos.
Del kaken opp i passe store firkanter.
Er du glad i kaker med kokos, bør du teste ut denne kaken her!
Tips:
♥ Kaken kan fryses. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da slipper du søl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 100 g kokos
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 3 dl hvetemel
Glasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl kremfløte, melk eller kaffe
Pynt:
♥ kokos
Pisk sammen egg og sukker med en ballongvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Smelt smøret og bland i. Rør deretter i de tørre ingrediensene til du får en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk med kakenål når kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i langpannen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp fløte, melk eller kaffe i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn. Smør glasuren over kaken og dryss over kokos. Del kaken opp i passe store firkanter.
♥ Kaken kan fryses. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Da slipper du søl når du pakker kakestykkene ned i fryseposer.
Add new comment