Eplemosmuffins

Eplemosmuffins
Ingredienser

1 dl matolje (se tips)
1 dl sukker
2 dl lettsukret eplemos
2 ts kanel
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk sammen olje og sukker med en stålvisp. Rør i eplemos og kanel. Sikt mel og bakepulver og bland i, men ikke rør mer i deigen enn nødvendig.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle (muffinsene får finest fasong om du har papirformer i muffinsbrett). Stek midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min.

Tips

Pass på å bruke matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soya eller olivenolje.

Hvetemel kan byttes ut med samme mengde glutenfritt mel.

Mengden sukker er basert på at du bruker lettsukret eplemos. Bruker du for eksempel Noras eplemos med biter som er nokså søt, bør du redusere sukkermengden.

Muffinsene kan varieres ved å stikke en eplebit i hver muffins, eller noen hakkede aprikoser, friske bær eller rosiner og hakkede nøtter.

Kakekategori
Sesong

3 comments

Hei,
Hvor mange muffins blir dette?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.