Fikenkake med kanel

Fikenkake med kanel
Ingredienser

125 g smør
1,5 dl brunt sukker
1 dl mørk sirup
2 store egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
4 dl hvetemel
200 g tørkede fiken

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med brunt sukker og sirup. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, bakepulver og kanel og bland inn i deigen. Del fikene opp i strimler og tilsett deigen (spar et par strimler til pynt oppå kaken).

Ha deigen i en godt smurt brødform (1 liter) som har bakepapir i bunnen. Legg noen fikenstrimler på toppen av deigen til pynt.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 160°C i ca. 50 - 60 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut av formen og avkjøles helt.

Tips

Dersom fikenene er veldig tørre, lønner det seg å la dem ligge en stund i kokende vann før de deles opp og has i deigen.

Fikenkake med kanel egner seg godt til frysing.

Se også oppskrift på Fikenkake og Fikenkake med mandler.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.