Firkløverkremkake


Nydelig og saftig sjokoladekake med luftig firkløverkrem!

Kaken har mild smak av sjokolade og hasselnøtter.

Firkløverkremkake
Ingredienser

Kakebunn:
4 egg
2 dl sukker
140 g smør
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g Firkløver

Dynking:
1 dl sjokolademelk

Firkløverkrem:
6 dl kremfløte
2 dl Oboy sjokolademelkpulver
80 g Firkløver

Pynt:
20 g Firkløver

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og vend i. Sikt mel og bakepulver og vend inn i eggedosisen. Hakk Firkløver sjokoladen fint (se tips) og bland i til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk kremfløten til luftig krem. Smak til med sjokolademelkpulver til kremen får passe sjokoladesmak. Vend inn hakket Firkløver.
Del kaken i 2 bunner og dynk dem med sjokolademelk. Fordel halvparten av firkløverkremen mellom kakelagene og ha resten av firkløverkremen over hele kaken. Pynt med å drysse over hakket Firkløver til slutt.

Tips

Firkløver er en nøttesjokolade som alle nordmenn kjenner! Du bruker 1 stor plate à 200 gram til denne kaken.

Det er viktig at du hakker Firkløver sjokoladen som skal i kakedeigen helt fint. Blir det for store sjokoladebiter, vil de synke til bunns i kaken under stekingen. Det går fint å hakke sjokoladen i food processor med hakkekniv.

Kaken oppbevares i kjøleskapet. Den smaker best samme dag som den er fylt med sjokoladekremen.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.