Florentinerkake

Florentinerkake er en flott og dekorativ formkake!

Kaken likner litt på Toscakake, men toppdekket inneholder i tillegg til mandler også rosiner, apsikat og cocktailbær i ulike farger.

Se også oppskrift på lekre, små Florentinere

Florentinerkake
Ingredienser

2 store egg
2 dl sukker
50 g smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver

Glasur:
50 g smør
3/4 dl sukker
1 ss hvetemel
50 g mandelflak
0,5 dl rosiner
50 g apsikat
60-100 g cocktailbær (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i smeltet smør og melken. Sikt sammen mel og bakepulver og bland i.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 25-30 min. Kaken skal være gjennomstekt og helt lysebrun på toppen.

Lag mandelglasuren mens kaken steker: Smelt smøret i en kjele. Rør i sukker og hvetemel og gi det hele et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og bland i mandelflarn, rosiner, apsikat og cocktailbær.

Fordel glasuren over den varme kaken og sett kaken tilbake i ovnen. Stek videre på midterste rille ved 200°C i ytterligere 8-12 min, eller til glasuren begynner å bli gylden i fargen. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Tips

I norske butikker fås vanligvis bare kjøpt røde cocktailbær. Syltede cocktailbær i grønn og gul farge som er brukt på kaken som er avbildet, har jeg kjøpt i Sverige. De selges i svenske butikker som "Blandede cocktailbær" i pakninger à 50 g. Kaken blir selvsagt like god om du bare bruker røde cocktailbær.

"Florentinerkake" bør pakkes inn i plast slik at den holder seg myk og saftig. Kaken egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.