Fransk konfektkake

Fransk konfektkake
Ingredienser

200 g kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel

Glasur:
100 g kokesjokolade
50 g smør

50 g hvit sjokolade
25 g smør

Pynt:
noen valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Brekk i sjokoladen og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn.

Skill eggene. Pisk eggehvitene stive og sett til side. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen vekselsvis med hvetemelet (bruk en stålvisp, slik at deigen blir klumpfri og jevn). Vend i eggehvitene forsiktig til slutt (se tips).

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Smelt smør og kokesjokolade i en liten kjele på svak varme (eller i en kopp i mikro). Smør den mørke sjokoladeglasuren over den kalde kaken. Smelt deretter den hvite sjokoladen sammen med 25 g smør. Ringle den smeltede hvite sjokoladen over kaken med en teskje. Dryss over noen grovt hakkede valnøtter. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

Tips

Vend i eggehvitene i to eller tre omganger for å bevare mest mulig luft i deigen. Ha først i litt av eggehvitene og rør kraftig til deigen er luftig og tynnere i konsistens. Vend deretter i resten forsiktig med en slikkepott, og ikke rør mer enn at eggehvitene så vidt er blandet jevnt inn i deigen.

Konfektkaken er holdbar i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

Se også oppskrift på "Fransk sjokoladekake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.