Franske konfektbiter

Franske konfektbiter
Ingredienser

1 dl sterk kaffe
250 g kokesjokolade
250 g smør
2,5 dl sukker
4 egg

Pynt:
3 dl kremfløte
mokkabønner, bær eller
kiwibiter

Fremgangsmåte

Smelt kokesjokoladen sammen med kaffe i en liten kjele. Avkjøl. Pisk smørkrem av romtemperert smør og sukkeret. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Rør inn den avkjølte kaffesjokoladen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 50-60 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter (ca 20 stk). Sprøyt på pisket krem og pynt med bær, kiwi eller mokkabønner før servering.

Tips

Kaken (upyntet) er holdbar dersom den pakkes inn i plast. Den kan også fryses. Kakestykkene bør pyntes samme dag som de skal serveres, slik at kremen er helt fersk.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.