Frk. Lindboes topper

Frk. Lindboes topper
Ingredienser

2 egg
200 g sukker
250 g smør
100 g hvetemel
500 g potetmel (se tips)
1 ts hornsalt

Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland det tørre og rør det i eggedosisen vekselvis med smeltet smør.

Sett deigen i små, runde topper på bakepapir med to teskjeer (se tips). Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10-15 min til de er lys gyldne. Avkjøl kakene på rist før de has i tettsluttet kakeboks.

Tips

Jeg anbefaler deg å steke en prøvekake. Synes du at den flyter for mye ut under stekingen, tilsetter du litt mer potetmel i deigen (det gjorde jeg). Kakene skal heve seg og flyte ut litt, men de skal ikke bli flate.

Dette er en stor porsjon, så du må gjerne halvere oppskriften:

1 egg
100 g sukker
125 g smør
50 g hvetemel
250 g potetmel
0,5 ts hornsalt

Se også "Sandnøtter" og "Vaniljedrømmer" som er basert på lignende oppskrift.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.