Gammeldags stikkelsbærkake

Gammeldags stikkelsbærkake
Ingredienser

Paibunn:
1,5 dl fin sammalt hvete
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
100 g smør
1 egg

Fyll 1:
5 dl stikkelsbær
1 ts kanel
0,5 dl sukker

Fyll 2:
75 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
3/4 dl kaffefløte

Pynt:
1 ts kanel
25 g mandler

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter egget og klem sammen deigen.)

Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). La deigen stå og hvile i kjøleskapet i 30 min.

Rens stikkelsbærene og legg dem i formen. Dryss over kanel og sukker.

Til det andre fyllet piskes mykt smør og sukker luftig. Tilsett eggene en om gangen under fortsatt pisking. Vend i hvetemelet iblandet bakepulver og til slutt fløten.

Fordel deigen jevnt over stikkelsbærene i formen. Dryss over kanel og hakkede mandler på toppen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min.

Tips

I kaken på bildet har jeg brukt røde stikkelsbær, men du kan selvsagt også benytte grønne stikkelsbær.

Kaken smaker utrolig godt sammen med vaniljesaus!

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.