Gammeldagse havrekaker

Gammeldagse havrekaker
Ingredienser

1 egg
150 g smør
3 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland med sammenpisket egg i en bakebolle. Ha i sukker, hvetemel og bakepulver og bland godt. Tilsett til slutt havregryn.

Sett topper med to spiseskjeer på bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand mellom kakene (ha 9 stk på hver plate).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 min. Avkjøl kakene på platen.

Tips

Stek kakene med en gang du har laget deigen. Hvis deigen får stå og svelle for lenge, flyter ikke kakene ut slik de skal.

La kakene avkjøle helt på platen fordi de lett går i stykker når de er varme.

Oppbevar havrekakene i tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Havre- og nøttekjeks".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

Veldig gode. Enkel oppskrift, bare å røre sammen for hånd. Lite oppvask😊 Det står ikke i oppskriften hvor mange kaker det blir, men jeg lagde 18 stk og de ble passelig store.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.