Gelépletter

Gelépletter
Ingredienser

350 g hvetemel
100 g melis
250 g smør

Pynt:
1 glass rispgelé

Fremgangsmåte

Bland mel og melis. Smuldre i smør og kna deigen sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).

Form deigen til tykke pølser (ca 4 cm i diameter). Sett pølsene i kjøleskapet til de har stivnet litt.

Skjær pølsene i skiver og legg skivene på bakepapirkledde stekeplater. Lag en grop på midten av hver kake med fingrene og legg en liten teskje med ripsgelé i hver grop.

Stek kakene gyldne midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

Ripsgelé fås kjøpt på glass i de fleste matvarebutikker (du finner geléen sannsynligvis i samme hylle som der syltetøy står).

"Gelépletter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Jordbærkyss" og "Rosenmunnkaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.