Grand Marnier ostekake

Grand Marnier ostekake
Ingredienser

200 g fingerkjeks (se tips)

Kaffe/likørblanding:
3 dl sterk kaffe
0,5 dl Grand Marnier eller annen appelsinlikør

Ostefyll:
600 g kremost (3 pk Philadefia)
75 g melis
2 dl kremfløte
2 ss av kaffe/likørblandingen
4 plater gelatin

Pynt:
kakao

Fremgangsmåte

Kaffe/likørblandingen:
Kaffe og likør blandes sammen. Avkjøl.

Ostefyllet:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min. Pisk kremfløten til luftig krem. Pisk kremosten sammen med melis. Rør inn 2 ss av den avkjølte kaffe/likørblandingen. Vend inn den piskede kremen. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem (dette gjøres ved å ha dem i en kopp i mikroen i noen sekunder eller ved å smelte dem i 2 ss kokende vann). Hell gelatinen inn i fyllet i en tynn stråle under stadig omrøring.

Montering:
Sett ringen til en rund kakeform som er 24 cm i diameter direkte på et fat. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffe/likørblandingen og legg dem i bunnen på formen. Bruk ca halvparten av kjeksene. Hell over halvparten av ostefyllet. Dypp så resten av fingerkjeksene i resten av kaffe/likørblandingen og legg som et nytt lag oppå ostefyllet. Dekk over med resten av ostefyllet. Sett kaken i kjøleskapet til ostefyllet har stivnet (ca 4 timer).

Løsne kakeringen fra kaken med en skarp kniv. La kaken stå i kjøleskapet. Sikt et lag kakao over kaken før servering.

Tips

Grand Marnier kan godt byttes ut med appelsinlikøren Cointreau.

Italienske savoardi kjeks (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene, blant annet på ICA. 1 pk tilsvarer 200 g.

Oppskriften er hentet fra boken "Kjendisenes beste kaker og andre favoritter" (Orion forlag, 2004).

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.