Granny Smiths eplepai

Granny Smiths eplepai
Ingredienser

3 syrlige, grønne epler (Granny Smith)
2 søte, modne epler
2 dl rosiner
1 ts kanel
4 ss smør
1 dl vann

Smuldredeig:
90 g hvetemel
4 ss sukker
1 ts kanel
4 ss smør

Fremgangsmåte

Smør en ildfast form som rommer 1-1,5 liter. Skrell eller skyll eplene og rens dem. Skjær dem i tynne skiver og fordel dem i takstensmønster i formen. Dryss over kanel og rosiner og fordel små smørklatter oppå. Hell over vann.

Til smuldredeigen blandes mel, sukker og kanel i en bolle. Smuldre i smøret til en grynete masse. Fordel deigen over eplene i formen.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 35 min, til smuldredeigen er gyllen.

Tips

Serveres varm og nystekt med pisket krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.