Gulrotkake med HaPå og Smarties

Gulrotkake med HaPå og Smarties
Ingredienser

2 dl HaPå
200 g smør
100 g sukker
2 store egg
3 dl crème fraîche (1 pk)
2 ts vaniljesukker
1,5 ts natron
2 ts kanel
325 g hvetemel
300 g finrevne gulrøtter
1 dl rosiner
40 g Smarties

Glasur:
200 g smør
75 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss HaPå
1,5 ss nypresset lime
1 egg

Pynt:
40 g Smarties

Fremgangsmåte

Sett tilside 3 toppede ss HaPå til glasuren. Pisk resten av innholdet i HaPå-glasset sammen med mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i crème fraîche. Sikt sammen det tørre og bland inn i deigen. Rør til deigen er klumpfri. Ha til slutt i fint revnte gulrøtter, rosiner og Smarties. Deigen blir nokså kompakt i konsistensen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren til den er luftig. Smør glasuren jevnt på kaken. Del kaken opp i firkanter og pynt med Smarties.

Tips

HaPå er et melkebasert, lysebrunt pålegg som kjøpes på glass (se i butikkhyllene hvor det står sjokoladepålegg og liknende). Ett glass HaPå holder til denne kaken.

Kakestykkene egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.