Hennessy XO sjokoladetrøfler

Hennessy XO sjokoladetrøfler
Ingredienser

2,5 dl kremfløte
0,5 dl konjakk XO
150 g mørk sjokolade (70%)
75 g kokesjokolade (40%)
350 g usaltet smør

Pynt:
kakao

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt mørk sjokolade og rør til den har smeltet. Rør så i konjakken. Til slutt røres mykt smør inn i klatter. Blandingen skal bli som en tykk sjokoladekrem. Dekk til med plastfolie og la stå i kjøleskapet over natten, så blandingen stivner.

Form sjokoladetrøffelen til små kuler eller stenger som vendes i kakao.

Tips

Sjokoladetrøflene oppbevares i kjøleskapet.

- -

Konjakk er en druebrennevin som stammer fra distriktet Cognac i Frankrike. XO er den dyreste og lengst lagrede varianten.

Konjakk VS (Very Special) = lagres minimum 2 år på fat

Konjakk VSOP (Very Superior Old Pale) = lagres minimum 4 år på fat

Konjakk XO (Extra Old) = lagres minimum 6 år på fat

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

Hei! Dette ser skikkelig godt ut - en prima julegave til en far som elsker konjakk! Vet du cirka hvor mange stykker man får ut av denne oppskriften?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.