Hvit sjokoladeterte med lime

Hvit sjokoladeterte med lime
Ingredienser

Bunn:
225 g Digestive kjeks
150 g smør
0,5 dl sukker

Pensling på bunnen:
100 g kokesjokolade (70 % kakaoinnhold)

Hvitt sjokoladefyll:
2 dl kremfløte
1 dl melk
400 g hvit sjokolade
saft av 1 lime
revet skall av 1/2 lime

Pynt:
revet skall av 1/2 lime

Fremgangsmåte

Knus kjeksen (gjøres med morter, i food processor eller ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over). Bland med sukker og smeltet smør.

Press kjeksmassen i bunnen på en smurt terteform, 24 cm i diameter (se tips).

Stek bunnen nederst i ovnen ved 175°C i ca 7 min. Avkjøl.

Smelt den mørke sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør den smeltede sjokoladen over tertebunnen (dette er nødvendig for at det hvite sjokoladefyllet ikke skal trekke ned i kjeksbunnen). Sett formen i kjøleskapet i 30 min, til den mørke sjokoladen har stivnet.

Varm opp fløte og melk til rett under kokepunktet. Ta kjelen av platen. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter, og rør forsiktig til den hvite sjokoladen har smeltet. Rør i presset saft og revet skall av lime. Avkjøl.

Ha det hvite sjokoladefyllet over kakebunnen. Jevn til overflaten og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til fyllet er fast. Pynt kaken med revet lime.

Tips

Lag kaken enten i en terteform (paiform) som du kan servere kaken i, eller bruk ringen på en springform som settes rett på et kakefat/ildfast fat som tåler å være stekeovn. Den ferdigstekte kaken er vanskelig å flytte over på et kakefat.

Kaken er lettere å skjære i pene stykker og løsner lettere fra underlaget om den får stå i romtemperatur i 15 min før servering.

Kaken smaker nydelig sammen med friske bær, for eksempel bringebær!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.