Iskake med marengs og krokanrull

Iskake med marengs og krokanrull
Ingredienser

Marengsbunn:
3 eggehviter
1,5 dl sukker
1 ss potetmel
0,5 ts hornsalt

Eller en ferdig kjøpt marengsbunn (22-24 cm i diameter)

Is:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
3 pk krokanrull (ca 200 g)

Fremgangsmåte

Hvis du lager marengsbunnen selv:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs (ca 20 min). Bland i potetmel og hornsalt. Ha i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek/tørk marengsbunnen midt i ovnen ved 110°C i 60 min. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig. Sett bunnen på en bakepapirkledd stekeplate og stek/tørk bunnen videre ved 110°C i 90 min, eller lenger til bunnen virker helt tørr (sjekk særlig i midten).

Til isen piskes eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp for å få blandingen helt jevn). Hold av 16 biter krokanrull til pynt. Hakk resten fint og bland inn i isen.

Ha den hjemmelagede eller ferdigkjøpte marengsbunnen i en passe stor rund form (uten bakepapir). Hell i krokanisblandingen og sett kaken i fryseren. Ta den frosne kaken ut av formen og pynt med krokanrull før servering. Kaken må stå og tine i ca 15 min før servering.

Tips

På bildet er det brukt ferdigkjøpt marengs. Ferdiglagede marengsbunner kan du som regel få kjøpt eller bestilt på konditorier. Jeg anbefaler deg å bruke kjøpt marengsbunn hvis du får tak i det, -det er enklere og du er dessuten helt sikker på at marengsen er tørr.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.